Slovak Sinfonietta

Dit kamerorkest werd opgericht in 1974 in Slovakije als een typisch Mozart-orkest. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit het muzieklandschap en genieten ze overal in Europa, Brazilïë, Japan en USA grote faam. De Tsjechische componist en dirigent Eduard Fischer bracht dit orkest op korte termijn naar een stevig niveau. Dit staatsorkest werkt met vele vooraanstaande dirigenten en solisten samen zoals Oliver von Dohnanyi, Leos Svarovsky, Christian Benda, Igor Oistrach, André Gertler, alsook met onze eigenste Herman Engels, die er vaste gastdirigent is.

Dank zij de specifieke bezetting, die eigenlijk die is van een klein symfonisch orkest, kunnen zij terugvallen op een zeer breed repertoire gaande van Barok, over Klassiek, Romantiek tot op heden. Zij hebben meer dan 80 premières en opnames van Slowaakse werken op hun actief. Met producenten zoals OPUS, NAXOS, DONAU, BRILLANT Classics en BMG maakten zij opnames van de werken van Vivaldi, Mozart, Haydn en Beethoven tot Verdi, Respighi en Dvorak.

Hun concerten worden steeds positief onthaald zowel door het publiek als door de vakpers. Sinds het seizoen 2004/2005 is Oliver von Dohnanyi - die behoort tot een van de belangrijkste Europese dirigenten - chefdirigent van het orkest "Slovak Sinfonietta".