Ensemble Kreato

Het Ensemble Kreato ontstond in 1970 onder de bezielende leiding van hun oprichter Pierre Dierickx en maakte van in het begin een pijlsnelle evolutie mee. In de tweede helft van de jaren 70 en 80 werd als fanfareorkest een zeer degelijk niveau bereikt en werden alle provinciale en nationale Fedekam kampioenschappen gewonnen tot en met de afdeling Uitmuntendheid. In 1990 werd het twintigjarig bestaan gevierd. Toen reeds werd een CD opgenomen, niet evident in het embryonaal stadium van de toen nieuwe geluidsdrager.

Een scharnierjaar was 1991, toen beslist werd om de bezetting van het orkest om te schakelen van fanfare naar harmonie. Deze gewaagde stap werd oordeelkundig voorbereid en bleek nadien één van de meest positieve beslissingen te zijn geweest.
In 2005 vierde Kreato zijn 35-jarig bestaan onder meer met een concertreis naar Werl (Duitsland) en Kadan (Tsjechië). In april van dat jaar werd een eerste keer in Ereafdeling deelgenomen aan de Provinciale Wedstrijd Vlaams-Brabant. Met 96 % werd de uitslag meteen een schot in de roos. Deze schitterende score werd in 2008 herhaald tijdens eenzelfde Provinciale wedstrijd.


Op 24 oktober 2009 verleende ons koor Deur Tsinghen Blyde, samen met het koor Vox Veroni uit Lembeek hun medewerking voor hun zevende promenadeconcert in het Cultuurcentrum "'t Vondel" te Halle. In oktober 2011 waren we eveneens (nu als Gaudicanto) het gastkoor voor de achtste editie van hun promenadeconcert.