Bart De Kegel, tenor

De tenor Bart De Kegel is afkomstig uit Aalst, waar hij als jongenssopraan zong in de Schola Cantorum Cantate Domino. Hij kreeg zijn vocale vorming bij de gekende Belgische mezzo Lucienne Van Deyck, die tot op heden zijn mentor blijft. Vokaal-technische specialisatie nam hij verder bij Mya Besselinck (Maastricht), Vera Rozsa-Nordell (London) en Diane Forlano (Den Haag). Actueel wordt hij gecoacht door de Engelse tenor Adrian Thompson (Guildhall School of Music, London). 
Hij specialiseerde zich in de liedkunst - vooral het oeuvre van Robert Schumann ligt hem na aan het hart - met o.a. Jozef De Beenhouwer en Peter Schreier. Andere Masterclasses nam hij bij o.a. Sarah Walker, James Griffet, Max Van Egmond. Hij werd 1e laureaat van het Erna Spoorenbergconcours te Den Haag, waar hij tevens de Jo Bollekampprijs voor meest veelbelovende vocalist ontving.
Als solist werkte hij samen met gerenommeerde dirigenten als Simonov, Kabitz, Shallon, Spanjaard, Duyck, Nuoranne, Neumann, Angus… met o.a. het Nationaal Orkest van België, het Heidelberger Philharmonisches Orchester, de Münchner Bachsolisten, Collegium Carthusianum, het Orchestre Philharmonique de Luxembourg, The Cambridge Philharmonic Society etc.
Zijn repertorium strekt zich uit van Monteverdi tot Stravinsky en Britten. Hij maakte een tournee door Duitsland (Würzburg, Heidelberg, Düsseldorf) met Bachs "Johannespassion". In Passau vertolkte hij met groot succes de hoofdrol in Mozarts "Apollo et Hyacinthus".
Eind 2000 debuteerde hij met groot succes in de Kölner Philharmonie met Händels "Saul".
In Nederland verleende hij zijn medewerking aan bijzondere uitvoeringen van Maurice Ravels "L'enfant et les sortlèges".
Voor het 'Festival van Vlaanderen' zong hij de Belgische creatie van het werk "Vigilia" van de Fin Rautavaara, in samenwerking met het VRT-omroepkoor.
In het kader van het festival "Ars Musica" zong hij een beklijvende vertolking van Schuberts "Winterreise" in Hans Zenders orkestversie.
In de Opera vertolkte hij o.a. Tamino, Ferrando en Oebalos (Apollo et Hyacinthus), Milhauds Matelot… waarbij hij gasteerde bij ondermeer Kameropera Transparant, Süddeutsches Landestheater…
Als docent solozang is hij verbonden aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.
 

Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
11/03/2006 Turnhout  -  Te Deum (Bizet)
12/03/2006 Mechelen  -  Te Deum (Bizet)