Paul Foubert, tenor

Paul Foubert, geboren te SINT-NIKLAAS, studeerde aanvankelijk notenleer en dwarsfluit aan de muziekacademie van zijn geboorteplaats. Al spoedig kwam er vocale interesse en studeerde hij bij stempedagoge Mevr. Marie-Thérèse Maesen aan het conservatorium te Antwerpen.
Na beëindiging van deze studies, die hij in 1991 afsloot met grootste onderscheiding, is hij actief in verschillende vocale ensembles. Sinds 1992 is hij lid van het vocaal ensemble “Ex Tempore” (o.l.v. Florian Heyerick), sinds 1993 bij de “Capella Brugensis” (o.l.v. Patrick Peire) en van 1995 t/m 2002 bij “Il Fondamento” (o.l.v. Paul Dombrecht).  Ook zingt hij sinds 1995 als freelancer mee met het Vlaams Radio Koor (vroeger BRT-koor)
Bij deze ensembles verleende hij zijn medewerking aan tal van TV- en radio-opnames. Ook cd-opnames in binnen- en buitenland waaronder de Internationaal bekroonde CD “Der Tod Jesu” van Telemann, Bachkantates i.s.m. Musica Antiqua Köln o.l.v. Reinhard Goebel, verder nog de genomineerde opera-cd “Tancredi” van Rossini o.l.v. Alberto Zedda.  Ook de filmmuziek voor de Disney-films ‘De klokkenluider van Notre-Dame’ en ‘Mulan’ zijn vernoemenswaardig.
Recent vertolkte hij nog de hoofdrol (Mr Squeers) in de musical SMIKE ( vrij naar Nicholas Nickelby) i.s.m. het knapenkoor van het college ‘In dulci jubilo’ o.l.v. Dieter Vanhandenhoven.
Sinds 2004 is hij vast verbonden aan het Vlaams Radio Koor. Als solist trad hij reeds op in binnen- en buitenland met werken van o.m. Bach, Schütz, Mozart, Brahms, Händel, Fauré, .... 

2009

 
Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
12/12/2009 Herne  -  Die Geburt Christi (Herzogenberg)
13/12/2009 Nederboelare  -  Die Geburt Christi (Herzogenberg)