Lucienne Van Deyck, mezzo

De Vlaamse mezzo en alt Lucienne Van Deyck studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en aan de Staatliche Hochschule für Musik in Keulen om zich nadien verder te vervolmaken bij Pierre Bernac in Parijs. Ze werd laureate van het Vocalistenconcours in 's Hertogenbosch en van het Internationale liedconcours van Festival van Vlaanderen.
Het repertoire van Lucienne Van Deyck omvat omzeggens alle werken van enige betekenis uit de hele Westerse muziekgeschiedenis, al legt de artieste zich nagenoeg uitsluitend toe op het lied en het oratorium en weinig of niet op de opera. De zangkunst van Lucienne Van Deyck munt uit door een grote technische beheersing en een rijp gevoel voor stijl. Lucienne Van Deyck zong tientallen werken van hedendaagse componisten, waaronder sommige speciaal voor haar geschreven.
Zij doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen. In 1990 ontving zij de Fugaprijs van de Unie van Belgische Componisten voor haar verdiensten op het gebied van de Belgische muziek.

(2/4/2003)

 
Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
15/11/1997 Geraardsbergen  -  Requiem (Duruflé)
30/10/1999 Geraardsbergen  -  Rossini concert