Koen Vereertbrugghen, tenor

 Studeerde piano en zang aan het Lemmensinstituut te Leuven en vervolgde zijn zangopleiding aan het conservatorium te Antwerpen en bij Axel Everaert aan het conservatorium van Maastricht.
Hij vertolkte in binnen- en buitenland tal van operarollen waaronder Bastien (Bastien und Bastienne, Mozart); Fracasso (La finta semplice, Mozart); Tamino (Die Zauberflöte, Mozart); Fenton (Falstaff, Verdi); Lotterieagent (Der Silbersee, Weill); Dorvil (La Scala di Seta, Rossini); Mengone (Lo Speziale, Haydn); en Hans (Eine kluge Else, Daigger, wereldcreatie).
Hij was te zien en te horen in Villa Vivaldi (Medoro), een coproductie van Muziektheater Transparant en de Vlaamse Opera; op het Fryske Festival in Leeuwarden (NL); in de Eglise Madeleine in Parijs; en op het Carl Maria von Weberfestival in Eutin.
Voor de Nationale Reisopera (NL) zong hij in 2009 de rol van Toby in de Oerol-produvtie van Robinson Crusoë (J.Offenbach) en in een productie van het Brussels Operettentheater vertolkte hij de rol van Piquillo in Offenbachs opéra bouffe La Périchole. Tot zij operetterepertoire behoren verder werken van Franz von Suppé, Johann Strauss en Franz Lehar.
Als oratoriumzanger was hij o.m. te horen in de tenorsolo's van L'oratorio de Noël (Saint-Saëns), The Messiah (Händel), La petite messe solenelle (Rossini), Requiem (Dvorák), de Johannes- en Matthäus-Passion (J.S.Bach) en in verschillende missen van Mozart (waaronder de Krönungsmesse) en de Messa di Gloria (Puccini).
Ook het kustlied ligt hem na aan het hart; naast de beroemde Duitse liedcycli behoren ook Franse, Amerikaanse, Engelse en Italiaanse liederen tot zijn repertoire.
Met het Leuvens orkest Frascati was hij solist tijdens de Chinese tournee in de winter van 2012-'13 en in 2014 stichtte hij samen met Dick Vandaele en Wim Smets het a capella mannentrio Tres Hombres. Voort is hij tenor in de ensembles Nostalg!as en Los Reyes de la Baraja.

2019

Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
09/11/2019 Nederboelare - Missa in D (Mozart), Gloria in D (Vivaldi)
10/11/2019 Halle - Missa in D (Mozart), Gloria in D (Vivaldi)