Inez Carsauw, mezzosopraan

De Belgische mezzosopraan Inez Carsauw studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde haar Masterdiploma zang aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium te Antwerpen. Masterclasses volgde ze  bij o.a. Vera Rosza, Sarah Walker, Gidon Saks, David Jones en recent Luca Gorla. Sinds geruime tijd integreert ze  boventoonzang in haar vocale ontwikkeling. Ze werd finaliste van de Mary Garden International Competition.
Als jonge soliste maakte ze haar debuut bij de Vlaamse Opera als Pastuchyna in “Jenufa” (Janacek) en zong ze talrijke hedendaagse muziektheaterproducties bij Taschenoper Wien, Muziektheater Transparant, cie In Vitro, Koninklijke Nederlandse Schouwburg, Nederlands Toneel Gent, Het Paleis en Theater De Spiegel. Ze trad op tijdens het Covent Garden Festival, het Belcanto Festival Dordrecht, Operadagen Rotterdam en het Festival van Vlaanderen. Ze zong in Wenen de wereldpremière van “Resurrection” van Sir Peter Maxwell Davies en vertolkte o.a. Sharon in “Masterclass” (T. McNally), Carmen (Bizet), Dido (Purcell), Arianna auf Naxos (Haydn) en verscheidene rollen in de opera’s van Weill.
Met haar warm timbre geniet Inez Carsauw een uitstekende internationale reputatie in het sacrale concertgebeuren. In 2012 debuteerde ze met het Stabat Mater van Dvorak in het Concertgebouw te Amsterdam olv. Eugene Sirotkine. Daar keerde ze in 2015 terug om Mahlers tweede Symfonie te vertolken.
In 2015 zong ze ook concerten in Moskou en Schotland. Haar repertoire omspant alle grote altpartijen van het Stabat Mater van Pergolesi tot Verdi’s Requiem en van Bachs Mattheuspassie tot Beethovens Missa Solemnis. Voor de Vlaamse Opera trad ze in 2007 aan als alt in de Petite Messe Solennelle van Rossini. Sinds 2008 zong ze het Requiem van Verdi op prestigieuze plaatsen zoals de Madeleinekerk in Parijs, het Concertgebouw Brugge, het Koninklijk Circus in Brussel, de Stadsschouwburg van Antwerpen en de Capitole in Gent. Ze trad op als soliste tijdens de staatsbegrafenis van Wilfried Martens (2013), Hugo Schiltz en acteur Julien Schoenaerts (2006) en zong voor radio Klara live tijdens ‘Iedereen Klassiek’ 2016 in het Concertgebouw Brugge.
Als liedzangeres toonde Inez Carsauw steeds haar grote affiniteit met 20e eeuwse muziek. Ze bracht liederen van Kurt Weill met het Brussels Philharmonic en het Prometheusensemble o.l.v. Etienne Siebens,  vertolkte
Il Tramonto (Respighi) met Obbrussel Musica, zong tijdens de Operadagen Rotterdam 2011 live op radio 4
een selectie uit Les Nuits d’été (Berlioz), trad op met het Arpae ensemble voor het Flanders House te Londen en werd meermaals uitgenodigd voor de lunchconcerten van de Vlaamse Opera. Voor het Festival van Vlaanderen Kortrijk vertolkte zij samen met Inge Spinette in 2014 de Kindertotenlieder van Mahler. Nadien werkten beiden samen voor een reeks recitals rond de Zigeunerlieder van Brahms en Dvorak en Siete cançiones populares van De Falla. Inez verleent tevens haar medewerking aan uitvoeringen en opnames van werken van hedendaagse componisten zoals Lucien Goethals, Jan Van Landeghem, Dick Van der Harst en Stefaan Van Heertum.
 
 
Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
12/12/2009 Herne - Die Geburt Christi (Herzogenberg)
13/12/2009 Nederboelare - Die Geburt Christi (Herzogenberg)
15/09/2012 Gooik - Stabat Mater (Dvorak)
16/09/2012 Geraardsbergen - Stabat Mater (Dvorak)
11/11/2014 Kester, jubileumconcert - fragmenten uit Dido & Aeneas (Purcell) en Paulus (Mendelssohn)
20/09/2015 Geraardsbergen - Requiem (Duruflé)
09/11/2019 Nederboelare - Missa in D (Mozart), Gloria in D (Vivaldi)
10/11/2019 Halle - Missa in D (Mozart), Gloria in D (Vivaldi)