Emilie De Voght, sopraan

 Emilie De Voght begon haar muzikale carrière op zevenjarige leeftijd aan de Muziekacademie van Asse (België). Na de lessen gitaar en viool nam ze zangles bij Frederik Meireson en Paula Vansteenkiste. Zij studeerde bij Dina Grossberger aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en behaalde haar meesterdiploma met grote onderscheiding. Zij studeerde verder met Margarida Navidade en Ann de Renais. Momenteel laat ze zich coachen door de Nederlandse mezzosopraan en pedagoge Marion van den Akker. Ze volgde masterclasses met Montserrat Caballé, Udo Reineman, Jard van Nes, Alexander Oliver en Axel Everaert.
Operarollen die zij vertolkte zijn onder meer die van Ipermestra in de gelijknamige barokopera, de Koningin van de Nacht (Die Zauberflöte, Mozart) en Stasi in Die Csárdásfürstin. Als soliste trad zij al op met het Vlaams Radio Koor en La Petite Bande. Zij werkt nog regelmatig met het Collegium Vocale Gent o.l.v. dirigenten als Philippe Herreweghe en Ivan Fischer.
Het Odysseia Ensemble en het kamermuziekensemble Les Fêtes Galantes richtte zij mee op en met het jonge hedendaagse-muziekensemble Nadar werkt zij regelmatig samen. Bij het Nederlandse muziektheatergezelschap VocaalLAB (nu Silbersee) was zij regelmatig te gast, o.m. met dirigent Reinberg de Leeuw. Met dit gezelschap maakte ze in april 2013 haar debuut in De Munt. Tijdens het door radio en tv uitgezonden herdenkingsconcert voor 100 jaar WO I trad ze op in het Koninklijk Paleis.
Haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2011 ging niet onopgemerkt voorbij, het jaar nadien won ze de 1ste prijs van de Internationale zangwedstrijd Bell'Arte (B).
Naast het zingen dirigeert Emilie twee koren en is ze als pedagoge verbonden aan een aantal academies.

2019

Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
09/11/2019 Nederboelare - Missa in D (Mozart), Gloria in D (Vivaldi)
10/11/2019 Halle - Missa in D (Mozart), Gloria in D (Vivaldi)