Diane Verdoodt, sopraan

Na het behalen van haar eerste prijs zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij Louis Devos studeerde Diane Verdoodt verder bij Professor Rudolf Bautz te Aachen, bij Bernadette Degelin te Antwerpen, en privé bij Lucienne Van Deyck. Ze behaalde ook het diploma Docerend Musicus in het Muziekconservatorium te Zwolle – Nederland. Diane Verdoodt bezit het Diploma van Meester in de Muziek. Zij debuteerde in het Amsterdamse Concertgebouw met het Requiem van Andrew Lloyd Webber, en gaf daar tevens een recital met tenor Ludwig Van Gijsegem, dat rechtstreeks uitgezonden werd door de NOS-radio. Een uitvoering van Brahms, ‘Ein Deutsches Requiem’, bracht haar terug in het Concertgebouw.
Ze maakte opnamen voor de BRTN, RTBF, en NOS en verleende haar medewerking aan een twintigtal platen en cd’s. Haar Puccini-vertolkingen in de cd-opnamen van Gianni Schicchi, Suor Angelica, en Il Tabarro voor Discover werden op groot enthousiasme en schitterende kritieken onthaald. Zij werd uitbundig geprezen na de voorstellingen van Carmen in Lissabon.
Grote Europese muziekfestivals deden een beroep op haar: Festival M.A.Charpentier Versailles, Holland Festival, Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, Charpentier Festival Arles... als ook het internationale muziekfestival te Manilla – Filippijnen.
In 1998 werkte zij in Groningen mee aan de creatie van de opera Reynaert de Vos (Van alle tijden – van alle streken).
In het najaar van 2000 kreeg zij uitzonderlijke reacties na haar vertolking als Micaëla in de opera Carmen te Lissabon. Haar ensemble La Gioia maakte een zes weken durende toernee door Japan, en werd recent uitgenodigd voor een uitgebreide Zuidoost-Azië concertreis. Zij maakte een grote recital tournee door Rusland, resulterend in nieuwe engagementen bij de Sint Petersburg Philharmonic (Berlioz ‘Les nuits d'été’). Diane Verdoodt is hoofdvakdocente solozang in het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.
Door haar universele zangtechniek is het concertrepertoire van Diane Verdoodt uitermate uitgebreid en bestrijkt een periode die gaat van de middeleeuwen tot en met de hedendaagse toondichters, met inbegrip van musical.

  
Trad met ons koor op tijdens de volgende concerten:
22/11/2003 Sint-Gillis-bij-Dendermonde  -  Opera & Belcanto
23/11/2003 Sint-Gillis-bij-Dendermonde  -  Opera & Belcanto
04/01/2004 Geraardsbergen  -  Opera & Belcanto
18/01/2004 Wemmel  -  Opera & Belcanto